Els beneficis d’incloure fruits secs en la nostra alimentació fa temps que es divulguen. La millora del sistema cardiovascular és, a dia d’avui, el tret definitori d’aquests aliments. Ara bé, els fruits secs no només aporten beneficis interns. Les seves característiques nutricionals els han convertit en un dels components estrella de la cosmètica natural.

Les ametlles contenen àcids grassos essencials. Aquests àcids garanteixen la renovació de les capes més superficials de la pell, concretament garanteixen la renovació de la fase grassa del mantell  hidrolipídic.  El pas del temps, el fred i el vent debiliten aquest mantell, cosa que provoca un deteriorament de la pell. La introducció d’oli d’ametlles a cremes hidratants i olis corporals ajuda a pal·liar els efectes d’aquest deteriorament.

Ara bé, les ametlles no són els únics fruits secs que aporten valor afegit a l’àmbit de la cosmètica. Les investigacions en l’àmbit de la dermocosmètica han demostrat múltiples beneficis al incorporar extractes d’avellanes i castanyes en productes cosmètics.

L’extracte d’avellana inclou aminoàcids i glucosa, entre d’altres sucres. Aquests components converteixen l’extracte d’avellana en el component ideal per a tractaments reafirmants i reestructurants, per cosmètics dermoprotectors i també per a cosmètica capil·lar reparadora i nutritiva.

Els elements que conformen l’extracte de castanya, per la seva banda, augmenten l’activitat de diversos enzims que reforcen la funció barrera de la pell i que regulen l’equilibri cohesió/descamació de la pell. Aquestes característiques fan que els productes amb extracte de castanya siguin ideals per a aquells que tenen la pell seca.

Els components que els conformen, però, no són els únics elements que s’utilitzen a l’hora d’elaborar cosmètica natural amb fruits secs. La closca de les ametlles triturada s’utilitza per a fer pols exfoliant, de manera que se substitueix el granulat d’origen sintètic.

Ja fa temps que es divulguen els beneficis cosmètics que s’obtenen al menjar determinades verdures i fruites. Ara, però, s’està fent un pas més enllà. La incorporació d’olis i extractes procedents dels fruits secs en els productes cosmètics permet aprofitar les seves nombroses qualitats, i al mateix temps, obre nous mercats en auge als productors.

Anuncis